Reklam
Reklam
BIST 100
14.442,56 0,92%
DOLAR
45,1923 0,02%
EURO
53,2051 0,32%
GRAM ALTIN
6.685,91 -0,26%
FAİZ
41,22 0,00%
GÜMÜŞ GRAM
109,57 0,05%
BITCOIN
80.222,00 1,66%
GBP/TRY
61,4410 0,05%
EUR/USD
1,1726 0,04%
BRENT
108,29 0,11%
ÇEYREK ALTIN
10.931,46 -0,26%
Kahramanmaraş Hafif Yağmur
Kahramanmaraş hava durumu
8 °
Reklam

Büyükşehir Polonya’da Bilgilendirme Yaptı!

Reklam
polonya (2)u
Reklam

Büyükşehir Belediyesi’nin 65 yaş ve üstü yaşlılar ve Alzheimer başlangıcı hastalara yönelik AB hibeli projesinin dördüncü toplantısı Polonya’da düzenlendi. Büyükşehir Belediyesi Proje Koordinatörü katılımcıları projenin işleyişi hakkında bilgilendirdi.

Büyükşehir Belediyesi koordinatörlüğünde yürütülmekte olan AB hibeliErasmus + Yetişkin Eğitimi Stratejik Ortaklıklar Programı kapsamında şehrimizde ve Avrupa’da Alzheimer ve Alzheimer başlangıcı olan kişilere yönelik “USE OR LOSE” (Kullan veya kaybet) adlı projenin dördüncü ulus ötesi toplantısı Polonya’nın Szczecin şehrinde gerçekleştirildi.

Demans ve Alzheimer Başlangıcı Hastaları Kapsıyor

Toplantıya; yurtdışı ortakları olan İtalya, Bulgaristan, Polonya ve Yunanistan’ın yanı sıra yurtiçinden de Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü temsilcileri katılım sağladı. Büyükşehir Belediyesi proje koordinatörü tarafından proje yönetimi ve faaliyetleri hakkında bilgilendirmeler yapıldı.

Proje kapsamında, başta 65 yaş ve üstü yaşlılar olmak üzere, Alzheimer başlangıcı olan kişilere ve onların ailelerine yönelik uğraş terapi kılavuzu (guidebook) oluşturulması için ortaklar arasında görev ve sorumluluklar belirlendi. Proje ortakları ülkelerindeki Demans ve Alzheimer başlangıcı olan kişilerle ve hastalıkla mücadeleyle ilgili analiz raporları hakkında sunumlar yapılmış olup, iyi uygulama örnekleri incelendi. Alzheimer başlangıcı olan kişilere ve onların aileleri için uğraş terapi kılavuzunda (guidebook) yer alan, yaşamlarını kolaylaştıracak ve hastalıkla mücadele konusunda aktivitelerin içerikleri belirlendi.

Reklam

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.
Yeni bir yorum göndermek için 60 saniye beklemelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?