Afşin’de 40 yıllık sorun son buluyor,Vatandaşlar tapularına kavuşuyor. « AFŞİN HABER

SON DAKİKA
Kürtçe mp3 indir

19 MAYIS VE GAZZE…!

GENEL, GÜNCEL, MANŞETLER, YAŞAM, YAZAR

Afşin’de 40 yıllık sorun son buluyor,Vatandaşlar tapularına kavuşuyor.

Bu haber 14 Kasım 2022 - 5:58 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Afşinbey Mahallesinde bulunan Yeşilevler 2 Nolu Gecekondu önleme bölgesinde Afşinbey Yapı Kooperatifi tarafından inşa edilen,evleri teslim edilen ancak Tapuları henüz verilmemiş olan vatandaşların Tapu sorunları çözülüyor.

Söz konusu Tapuların teslimi için 16 Kasım 2022 Çarşamba günü saat 14:00 program düzenlenecek.

Afşin Öğretmenevinde düzenlenecek olan Tapu Teslim Töreniyle 40 yıllık sorun son bulacak ve Yeşilevler sakinleri Tapusuna kavuşacak.

Konuya ilişkin Afşin Haber Merkezine konuşan Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, Yeşilevler Bölgesinde zamanın şartlarına göre Gecekondu önleme bölgesinde güzel bir proje yapılmıştı. Afşin’in ilk Apartmanları orada yapıldı. İlk merkezi ısıtmaları orada yapıldı. İnsanlar gün öncesinde dairelerine taşınmışlar ve uygun fiyata da daire sahibi olmuşlardı. Fakat geldiğimiz süreçte mülkiyet sorunları nedeniyle kamulaştırma sorunları nedeniyle hak sahiplerinin tapuları verilememişti. Yıllardır hemşehrilerimiz burada oturuyorlardı ancak ellerinde dairelerinin tapuları yoktu. Biz göreve geldiğimizde Mehmet Taşkale Başkanım geldi ve biz bu sorunları çözmek istiyoruz dedi. Bizler de canu gönülden biz konunun çözümü için varız dedik. Ve çok şükür bu sorunların çözüme kavuşturduk. Vatandaşlarımıza hayırlı olsun dedi.

Afşinbey Yapı Kooperatifi Başkanı Mehmet Taşkale’de 16 Kasım 2022 Çarşamba günü saat 14:00 de Afşin Öğretmenevinde düzenlenecek olan Tapu Teslim törenine tüm hak sahiplerini davet etti.

Afşin Belediyesi ve Afşinbey Yapı Kooperatifi iş birliği ile yapılan çalışma sonucunda 504 konuttan 237 tanesinin Tapu sorunu çözülmüş oldu.

PİYASALARDA SON DURUM

  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -

EN ÇOK KAZANANLAR

    EN ÇOK KAYBEDENLER

      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

        BUGÜN 1000TL NE OLDU?

        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN