Coğrafi İşaret Tescili alan Afşin Tavası esnafın yüzünü güldürdü! « AFŞİN HABER

SON DAKİKA
Kürtçe mp3 indir

19 MAYIS VE GAZZE…!

GENEL, GÜNCEL, MANŞETLER, YAŞAM, YAZAR

Coğrafi İşaret Tescili alan Afşin Tavası esnafın yüzünü güldürdü!

Bu haber 08 Mayıs 2024 - 12:39 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Afşin Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünün başvurusu sonucunda Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından Coğrafi İşaret Tescil Belgesi alan Afşin Tavası, yıllardır Afşin Tavasıyla müşteri ağırlayan esnafların yüzünü güldürdü.

Kahramanmaraş’ın Afşin İlçesinde Kasap ve Şarküteri olarak yıllardır hizmet veren İhsan İşbilir, Biz yıllardır atadan,dededen gördüğümüz şekli ile Afşin Tavamızı hazırlayıp müşterilerimize sunuyorduk. Afşin’e gelen misafirlerimizin özenle ağırlanması için hazırlanan bu lezzetin Afşin Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğümüzün başvurusuyla Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından Coğrafi İşaret Tescil Belgesi alması en fazla da biz esnaflarımızı sevindirmiştir. Afşin Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürümüz Muhammed Kayapınar ve ekibine emeklerinden dolayı teşekkür ederiz. Ülkemiz insanını Afşin Tavasını tatmaları için İlçemize bekleriz dedi.

Afşin’de yetiştirilen Büyükbaş Hayvanın en yumuşak etinden ve kuyruk yağıyla hazırlanan ve içerisinde Afşin’de yetişen Domates ve Biber’in yanı sıra yine Afşin İlçesinin Coğrafi İşaret Tescil Belgeli Sarımsağının kullanıldığı Afşin Tavası tadıyla bölgede dillere destan lezzetler arasında bulunuyor.

Afşin Tavasının Coğrafi İşaret Tescili aldığı haberini önce ki dönem Tarım ve Hayvancılık Bakanı, Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Vahit Kirişçi’de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu.

PİYASALARDA SON DURUM

  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -

EN ÇOK KAZANANLAR

    EN ÇOK KAYBEDENLER

      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

        BUGÜN 1000TL NE OLDU?

        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN