Afşin’de KETEM Taraması yaptıran isimlere özel Vefa Ormanı oluşturuldu. « AFŞİN HABER

SON DAKİKA
Kürtçe mp3 indir

Afşin Şehir Merkezinde tek başına İsrail’i protesto etti.

ASAYİŞ, GENEL, GÜNCEL, MANŞETLER, YAŞAM

Afşinde Öğrenciler “Kadına Şiddete Hayır” dedi.

EĞİTİM, GENEL, GÜNCEL, MANŞETLER, YAŞAM

Afşinli Öğrenciler Roman Kahramanlarına hayat verdi.

EĞİTİM, GENEL, GÜNCEL, KÜLTÜR SANAT, MANŞETLER, YAŞAM

Afşin Şifa MTAL Öğrencilerinden Çanakkale’de Şehitlerimize ziyaret!

EĞİTİM, GENEL, GÜNCEL, KÜLTÜR SANAT, MANŞETLER, YAŞAM

Afşin’de KETEM Taraması yaptıran isimlere özel Vefa Ormanı oluşturuldu.

Bu haber 09 Aralık 2022 - 10:42 'de eklendi.

Afşin’de Kanser Erken Teşhis,Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM)’nde Tarama yaptıran isimlere özel bir Vefa Ormanı oluşturuldu.

Afşin İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından  Kanser Erken Teşhis,Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM)’nde Tarama yaptıran isimlere özel bir Vefa Ormanı oluşturuldu. Afşin Anadolu Lisesi bahçesinde TEMA Afşin Temsilciliği Gönüllüleri ve Anadolu Lisesi öğrencilerinin katılımı ile oluşturulan Vefa Ormanında 150 fidan toprakla buluşturuldu.

Vefa Ormanı programında Afşin Haber Merkezine açıklamada bulunan Afşin İlçe Sağlık Müdürlüğü Aile Hekimlerinden Yüsra Hazal Kaya,Ekim ayı Meme Kanseri Farkındalık ayı idi. Bununla ilgili çalışmalar yaptık,eğitimler verdik,kırsal mahallelere giderek bununla ilgili bilgilendirmeyi artırmaya çalıştık. Bu eğitim ve taramalarda Tarama yaptıran her kadın için bir Fidan dikeceğimize söz vermiştik. Bugün bu etkinliği gerçekleştirmek için buradayız. Herkese teşekkür ederiz dedi.

TEMA Vakfı Afşin İlçe Temsilcisi Rıfat Köş ise,TEMA Vakfı olarak İlçe Sağlık Müdürlüğünün başvurusu üzerine Meme Kanseriyle mücadele kapsamında bir farkındalık oluşturmak amacıyla bir ağaç dikme etkinliği düzenledik. Tüm kurumlarımızın bu tür etkinliklerinde yanlarında olduğumuzun bilinmesini istiyoruz dedi.

Afşin Anadolu Lisesi Müdürü Cabir Tercan’da Anadolu Lisesi bahçesinde yaklaşık 650 civarı ağacımız vardı. Bugün 150 fidanı toprakla buluşturduk. 800 civarında ağacımız oldu. Bu etkinliği gerçekleştiren Afşin İlçe Sağlık Müdürlüğümüze ve TEMA Afşin Temsilciliğimize teşekkür ediyorum dedi.

Fidanlar hazırlanan yerlere öğrenciler,sağlık çalışanları,öğretmenler ve TEMA Gönüllüleri tarafından dikildi.