Afşin’de 19 Mayıs Bayramı kutlandı. « AFŞİN HABER

SON DAKİKA
Kürtçe mp3 indir

Kamuran Arık, Genç Eğitim Sen Genel Başkan Yardımcısı oldu.

EĞİTİM, GENEL, GÜNCEL, MANŞETLER, YAŞAM

CUMA HUTBESİ/AİLEMİZ: HUZUR VE GÜVEN KAYNAĞIMIZ

GENEL, GÜNCEL, İNANÇ, MANŞETLER, YAŞAM

Ayrandede Şelalesinde Yaz bakımı yapılması bekleniyor.

GENEL, GÜNCEL, KÜLTÜR SANAT, MANŞETLER, YAŞAM

Afşin’de 19 Mayıs Bayramı kutlandı.

Bu haber 19 Mayıs 2023 - 16:17 'de eklendi.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı yurt genelinde olduğu gibi İlçemiz Afşin’de de düzenlenen törenlerle kutlandı.

İlk tören sabah saatlerinde Hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk Anıtında gerçekleşti. Anıta Gençlik ve Spor Müdürü Asef Arslan tarafından Çelenk sunuldu. Saygı Duruşu ve Okunan İstiklal Marşının ardından burada ki tören sona erdi.

19 Mayıs törenlerinde ikinci program ise Gençlik Merkezi Salonunda yapıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Gençlik ve Spor Müdürü Asef Arslan yaptı.

Öncelikle şunu ifade etmek isterim ki asrın felaketi olarak tanımlanan 6 Şubat depreminde hayatlarını kaybeden gençlerimiz başta olmak üzere depremde hayatını kaybeden arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Aziz Türk milletinin başı sağ olsun diyen Arslan,Temennimiz odur ki, geleceğimizi emanet ettiğimiz gençlerimizin fikri hür, vicdanı hür, devletin ve milletin değerlerine, mukaddesatına bağlı olarak Atatürk ve silah arkadaşlarının bu vatanın kurulması, kurtarılması ve savunulması ruhuyla donanmış gençler olarak, insanlar olarak bu vatana bu millete hayırlı hizmetler sunmasını Allah’tan temenni ediyoruz. Ve diliyoruz ki ülkemizi, devletimizi, vatanımızı, milletimizi bundan sonra bu tür felaketlerden Allah muhafaza eylesin. Ve Türk milletine bundan sonraki dönemlerde kutlu coşkulu daha güzel 19 Mayıslar kutlanmasını Cenabı Allah nasip eylesin dedi.

Törende Afşin Halk Oyunları ekibi Mehmet Ardahan yönetiminde gösterilerini sundu. Öğrenciler 19 Mayıs konulu şiirlerini seslendirdi.

Tören sonunda ise düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri takdim edildi.

Törene Kaymakam Ahmet Can Pınar,Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven,Cumhuriyet Savcısı Ercan Kuş,İlçe Jandarma Komutanı J.Binbaşı Özgür Gümüşay ve protokol üyeleri katıldı.