AFŞİN’DE TERS LALELER ERKEN AÇTI. « AFŞİN HABER

SON DAKİKA
Kürtçe mp3 indir

Afşin Şehir Merkezinde tek başına İsrail’i protesto etti.

ASAYİŞ, GENEL, GÜNCEL, MANŞETLER, YAŞAM

Afşinde Öğrenciler “Kadına Şiddete Hayır” dedi.

EĞİTİM, GENEL, GÜNCEL, MANŞETLER, YAŞAM

Afşinli Öğrenciler Roman Kahramanlarına hayat verdi.

EĞİTİM, GENEL, GÜNCEL, KÜLTÜR SANAT, MANŞETLER, YAŞAM

Afşin Şifa MTAL Öğrencilerinden Çanakkale’de Şehitlerimize ziyaret!

EĞİTİM, GENEL, GÜNCEL, KÜLTÜR SANAT, MANŞETLER, YAŞAM

AFŞİN’DE TERS LALELER ERKEN AÇTI.

Bu haber 02 Nisan 2024 - 13:42 'de eklendi.

İlçemiz Afşin’in Tanır ve Marabuz mahallelerinin orta kısımlarında Binboğa Dağı eteklerinde kayaların arasında çiçek açan Ters Laleler görsel bir şölen sunuyor.

Ters laleleri çekmek için her yıl buraya geldiklerini söyleyen doğa fotoğrafçılarından Mehmet Gören, “Ters laleler nisan ayının ilk haftasında açar ve 3. haftasında çiçeklerini dökmeye başlar. Canlı sarı, turuncu renginden kırmızıya varan renk ve tonları ile üstünde dağınık bir şekilde duran parlak, yeşil yaprak demetiyle bilinir. Ancak bu yıl sıcakların mevsimin üzerinde olması nedeniyle 10 gün erken çiçek açtıklarını belirtti.

Fotoğraf sanatçısı Mehmet Emin Tan ise, “Binboğa Dağları’nda doğal olarak yetişir. Kalabalıklardan uzak olmayı sever, kuytu yerlerde için için ağlar, onun içindir ki ağlayan gelin denmiştir. Bizlerde buraya gelerek bu görsel şöleni fotoğraflamak istedik” ifadesini kullandı.

Doğa ekipleri Haşim Kalender,Samettin Gözüaçık,Mikail Çoban,Mehmet Emin Tan,Mehmet Gören ve Kazım Gök, bu sene erken açan Ters Lalelerin oluşturduğu görsel şölene tanık etmek için soluğu Lalelerin yanında aldılar.