Kahramanmaraş’ın Kısa Film Şampiyonuyla konuştuk! « AFŞİN HABER

SON DAKİKA
Kürtçe mp3 indir

Kamuran Arık, Genç Eğitim Sen Genel Başkan Yardımcısı oldu.

EĞİTİM, GENEL, GÜNCEL, MANŞETLER, YAŞAM

CUMA HUTBESİ/AİLEMİZ: HUZUR VE GÜVEN KAYNAĞIMIZ

GENEL, GÜNCEL, İNANÇ, MANŞETLER, YAŞAM

Ayrandede Şelalesinde Yaz bakımı yapılması bekleniyor.

GENEL, GÜNCEL, KÜLTÜR SANAT, MANŞETLER, YAŞAM

Kahramanmaraş’ın Kısa Film Şampiyonuyla konuştuk!

Bu haber 02 Mayıs 2024 - 13:09 'de eklendi.

Yeşilay tarafından Türkiye genelinde okullarda kısa film yarışması düzenlendi. Önce Afşin İlçe Birincisi olan Afşinli öğrenci,daha sonra Kahramanmaraşta İl Birincisi oldu. Şampiyon öğrencimizin hedefinde bu ay İstanbul’da yapılacak olan Türkiye Birinciliği var.

Afşin’e bağlı Nadır Ortaokulu adına yarışmaya katılan Muhammet Mithat Özdemir, Öğretmeninin yazdığı,babasının yönettiği kısa filmde önce Afşin İlçe Birincisi oldu. Ardından Afşin’i temsil etmek üzere Kahramanmaraş’ta yarışmada İl Birincisi oldu. Bu ay İstanbul’da yapılması planlanan yarışmada da aynı Kısa film ile Türkiye Birincisi olmak istiyor.

Madde Bağımlılığına yönelik Afşin’e bağlı Nadır Mahallesinde çekilen Kısa Film Afşin’e İl Birinciliği getirdi. Bu projede olmaktan çok mutluyum diyen 7. sınıf öğrencisi Muhammet Mithat Özdemir,Ben 4. sınıfa giderken Mehmet Emin Yıldız hocamın Tiyatroları vardı. Oradan merak saldım. Hocamdan rica ettim o da beni kırmadı. Kendi yeteneğimin olduğunu farkettim. Önce Nadır’da oynadım,daha sonra Afşin’de daha sonra da Kahramanmaraş’ta oynadım.  İlk seyirci karşısına çıktığımda çok heyecanlandım. Kendimle gurur duydum. Beni izleyenlere şunu söylemek istiyorum. Herkes istediği her şey olabilir. Bu tür aktiviteleri tüm arkadaşlarıma tavsiye ederim. Zamanlarını verimli değerlendirsinler dedi.

Kahramanmaraş’ta Birinci olan Kısa Filmin yazarı Nadır Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Mehmet Emin Yıldız ise,Yeşilay’ın açtığı yarışmadan haberimiz olunca ben Bağımlılık üzerine bir kısa senaryo yazdım. Başvurumuzu yaptık. Mehmet Mithat Özdemir öğrencimizin de mükemmel oyunculuğu ile güzel bir netice ortaya çıktı ve İl Birincisi olduk. Günümüzün en büyük hastalıklarından birisi teknoloji bağımlılığı. Sosyal aktiviteler,Tiyatrolar,Şiir yazmalar,Şiir ezberlemeler,yazarları tanımalar,onları kendilerine rehber edinmeler onları farklı bir alanan yönlendiriyor. Bu aktiviteler hazır olarak kendilerine sunulanlar değil de kendi üreten konumuna getiriyor. Bu aktivitelerinde öğrenciler üzerinde sayısız getirisi var. Velilerimize öğrencilerini bu tür aktivitelere yönlendirmelerini istiyoruz dedi.

Okulun Aile Birliği Başkanı Habib Özdemir’de Kısa Filmin çekimlerinde rol aldığını belirterek arka planda mutlaka birilerinin olması lazım dedik biz de bu başarıya giden yolda üzerimize düşeni yaptık.Afşin’de de bir Tiyatro toluluğu var dedirttik dedi.

Her başarının destekçisi olan Afşin Eshab-ı Kehf Gönül Elçileri Derneği (GÖNÜLDER) Başkanı Hüseyin Bozkurt’ta, İzlediğimiz kadarıyla söylüyorum. Muhammed Kısa filmde aslında oynamamış adeta o anı yaşamış. Bu çok hoşuma gitti. Önemli olan oynamak ama oynaktan da öte yaşamak daha farklı bir şey. Biz de bugün öğrencimizi tebrik etmek için GÖNÜLDER olarak geldik dedi.

Nadır Ortaokulu Öğrencisi Muhammet Mithat Özdemir’in rol aldığı ve Kahramanmaraş’ta İl Birincisi olan kısa Film İstanbul’da Türkiye Yarışmasına katılacak. Öğrencimize başarılar diliyoruz.