Karaelbistan TOKİ Start Aldı. « AFŞİN HABER

SON DAKİKA
Kürtçe mp3 indir

19 MAYIS VE GAZZE…!

GENEL, GÜNCEL, MANŞETLER, YAŞAM, YAZAR

Karaelbistan TOKİ Start Aldı.

Bu haber 30 Aralık 2020 - 6:17 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Başkan Tıraş Bölgede Yetkililerden Bilgi Aldı

Karaelbistan TOKİ Start Aldı.

AK Parti Elbistan İlçe Başkanı Ahmet Tıraş, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın (TOKİ) Elbistan’da yapacağı 609 adet konut ile 9 dükkân inşaatları ile altyapı ve çevre düzenlemesi projesi için başlayan çalışmaları yerinde inceledi.

AK Parti Elbistan İlçe Başkanı Ahmet Tıraş, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın (TOKİ) Elbistan’da yapacağı bölgede başlayan çalışmaları yönetim kurulu üyeleri ile birlikte inceledi.

Başkan Tıraş, bölgede başlayan çalışmalar hakkında yetkililerden aldığı bilgi almasının ardından yaptığı değerlendirmelerde şunları söyledi:

“Elbistan AK Parti İlçe Yönetim kurulu üyelerimizle birlikte TOKİ konutlarının yapılacağı alanda firma yetkililerinden bilgi alarak incelemelerde bulunduk. Elbistan’ımıza yapılacak olan 196 adet 3+1, 413 adet 2+1 olmak üzere toplamda 609 adet konut yapılacaktır. AK Parti Genel Başkan Yardımcımız Sn. Mahir Ünal ‘ a girişimlerinden ve katkılarından dolayı teşekkür ederim. Elbistan’ımıza hayırlı uğurlu olsun.”

Diğer yandan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın (TOKİ), sosyal konut projesi kapsamında Elbistan’a bağlı Karaelbistan Mahallesi’ndeki 6 parselde inşa edilecek 609 adet konutun yapımına başlanmasının ardından konut projesinin ihalesini alan yüklenici firmaya ait iş makineleri, temel kazma işlemlerini sürdürüyor.

Şantiye alanında hafriyat taşıma işlemleri sürerken, önümüzdeki günlerde iş makinesi ve personel sayısının da arttırılacağı bildirildi. 413 adet 2+1 ve 196 adet de 3+1 planında depreme dayanıklı, kimlikli, mahalle kültürünün yaşatılacağı ve yatay mimari esasıyla inşa edilecek konut projesinin toplam maliyeti 67 milyon TL olacak. Yaklaşık 500 günde bitirilmesi planlanan proje, Karaelbistan Mahallesi’ndeki 110 dönüm alan üzerinde yükselecek. Proje tamamlandığında toplamda 2 bin 400 bireyin yeni yaşam alanı olacak. 

PİYASALARDA SON DURUM

  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -

EN ÇOK KAZANANLAR

    EN ÇOK KAYBEDENLER

      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

        BUGÜN 1000TL NE OLDU?

        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN