Afşin’de Zor Zamanların Unutulmaz ismi; “Hatun Ebe” « AFŞİN HABER

SON DAKİKA
Kürtçe mp3 indir

Afşin Şehir Merkezinde tek başına İsrail’i protesto etti.

ASAYİŞ, GENEL, GÜNCEL, MANŞETLER, YAŞAM

Afşinde Öğrenciler “Kadına Şiddete Hayır” dedi.

EĞİTİM, GENEL, GÜNCEL, MANŞETLER, YAŞAM

Afşinli Öğrenciler Roman Kahramanlarına hayat verdi.

EĞİTİM, GENEL, GÜNCEL, KÜLTÜR SANAT, MANŞETLER, YAŞAM

Afşin Şifa MTAL Öğrencilerinden Çanakkale’de Şehitlerimize ziyaret!

EĞİTİM, GENEL, GÜNCEL, KÜLTÜR SANAT, MANŞETLER, YAŞAM

Afşin’de Zor Zamanların Unutulmaz ismi; “Hatun Ebe”

Bu haber 30 Mart 2024 - 10:30 'de eklendi.

Afşin’de hemen herkesin tanıdığı,tanımasa da ismini duyduğu Hatun Ebe’ye misafir olduk.

Afşin’de Kadın Doğum Uzmanlarının olmadığı,yokluk dönemlerinin,zor zamanların unutulmaz ismi Hatun Ebe ile o zor zamanları konuştuk. Röportaj esnasında Hatun Ebe, “Afşinimizin insanına Hem gönüllü hem de görevli hizmet ettim. İsmimin bir yere verilmesini inanın çok isterdim” dedi.

1960’lı yıllar da Kadın Doğum Uzmanının olmaması dolayısı ile görevli olmasına rağmen İlçe’de adeta gönüllü bir Ebe olarak hizmet eden Hatun Ebe, 1961 yılında Ebe okulundan mezun olmuş. 56 yıldır bil fiil Afşin’de hizmet yaptım. Rahatsız da olsam hiç mesleğime ara vermedim. Mesleğimi oturarak da olsa ifa ettim. O zamanlar da Afşinimizde Doğum Uzmanımız yoktu. Hekimlerimiz yoktu. Bir pratisyen hekimle beraber yıllarca çalıştım. Yıllarca da evimde hizmet verdim dedi.

Milletimiz için zor olan o günler insanlara hizmet ettiğim için bana göre çok güzel günlerdi diyen Hatun Ebe,Mesleğimden hiç bir zaman şikayetçi olmadım. Her zorluğa göğüs gerdim. Tanıştığım Doktorlar,hekimler daima takdir ettiler.Çalışmamdan dolayı son derece mutlu oldular. Böylece de memlekete yerleştim kaldım dedi.

Şimdi ki imkanları gördükçe mutlu oluyorum. Dört dörtlük ve lüks imkanlar diyen Hatun Ebe,Bir dönem yolları sel bastı. Köylerden Elbistan’a gidemediler. Çoğulhan’dan dönüp buraya geldiler. O Doktorların görevini ben yaptım. Kanamalı hastalara müdahale,düşüklere müdahale,doğumları zaten ben yaptırdım. Afşin’in tüm köylerinde görev yaptım hepsini bilirim onlarda beni bilir dedi.

Afşin’den hiç incinmedim diyen Hatun Ebe, var ise benim hakkım hepsine helal olsun,hepsinden de helallik diliyorum dedi.