AFŞİN BARO TEMSİLCİLİĞİNDEN KAMUOYUNA ÖNEMLİ BİLGİLENDİRME. « AFŞİN HABER

SON DAKİKA
Kürtçe mp3 indir

Kamuran Arık, Genç Eğitim Sen Genel Başkan Yardımcısı oldu.

EĞİTİM, GENEL, GÜNCEL, MANŞETLER, YAŞAM

CUMA HUTBESİ/AİLEMİZ: HUZUR VE GÜVEN KAYNAĞIMIZ

GENEL, GÜNCEL, İNANÇ, MANŞETLER, YAŞAM

Ayrandede Şelalesinde Yaz bakımı yapılması bekleniyor.

GENEL, GÜNCEL, KÜLTÜR SANAT, MANŞETLER, YAŞAM

AFŞİN BARO TEMSİLCİLİĞİNDEN KAMUOYUNA ÖNEMLİ BİLGİLENDİRME.

Bu haber 22 Mayıs 2023 - 8:54 'de eklendi.

Afşin Baro Temsilciliği tarafından Yıkım kararı verilen konutların İtiraz sürelerine ilişkin açıklama yaptı.

Afşin Baro Temsilcisi Avukat Oğuzhan Erüstün imzası ile yapılan Bilgilendirme açıklamasında şu bilgiler yer aldı; “Kahramanmaraş Merkezli olarak gerçekleşen depremler neticesinde Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kahramanmaraş İl Müdürlüğü tarafından yapılan hasar tespit sonuçları ve bu tespitlere yapılan itirazlar 03.05.2023 tarihi itibari ile kesin olarak sonuçlanmış ve ağır hasarlı olarak tespit edilen yapılara ilişkin yıkım kararı alınmıştır.
Bu tespitlerin ve yıkım kararlarının hatalı olduğunu düşünen vatandaşlarımız için 30 günlük dava açma süresi 03.05.2023 tarihi itibari ile başlamış olup, bu süre 02.06.2023 tarihinde sona erecektir. Kamuoyunda üç (3) günlük süre içerisinde dava açılması gerektiği, üç günlük sürenin sonunda iptal davası açılmayacağı şeklinde bazı paylaşımlar ve yetkisiz kişilerce yapılan bilgilendirmeler, vatandaşlarımızın üç günlük süreyi geçirdiklerini bu nedenle de dava açamayacaklarını düşünmelerine sebep olmuştur.
Hukukumuzda iptal davasının üç günlük süre içerisinde açılması gerektiğine dair bir düzenleme bulunmamaktadır. İdari Yargılama Usul Kanunumuzda; 16/5/2012 tarihli ve 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun uyarınca alınan Cumhurbaşkanı kararları hakkında ivedi yargılama usulü uygulanacaktır.Ağır hasarlı olarak tespit edilen yapılara ilişkin verilen yıkım kararlarına karşı İdari Yargılama Usulü Kanunu hükümlerine göre otuz (30) gün içerisinde dava açılabilecektir. Vatandaşlarımız açılacak olan dava ile ilgili gerekli hukuki bilgiye ilçemizde görev yapan meslektaşlarımızdan ulaşabileceklerdir. Afşin Baro Temsilciliği olarak vatandaşlarımızın hak kaybına uğramaması adına bu açıklamayı yapmak zorunluluğu doğmuştur. Teşekkür ederim”