Afşin ve Çorum arasında Kardeşlik Protokolü imzalandı. « AFŞİN HABER

SON DAKİKA
Kürtçe mp3 indir

Kamuran Arık, Genç Eğitim Sen Genel Başkan Yardımcısı oldu.

EĞİTİM, GENEL, GÜNCEL, MANŞETLER, YAŞAM

CUMA HUTBESİ/AİLEMİZ: HUZUR VE GÜVEN KAYNAĞIMIZ

GENEL, GÜNCEL, İNANÇ, MANŞETLER, YAŞAM

Afşin ve Çorum arasında Kardeşlik Protokolü imzalandı.

Bu haber 05 Nisan 2023 - 11:29 'de eklendi.

Afşin Belediye Başkanlığı ile Çorum Belediye Başkanlığı arasında Kardeş Şehir protokolü imzalandı.

Dün Afşin’e gelen Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, Afşin Belediyesinde düzenlenen Kardeş Şehir Protokol programına katıldı.

Program öncesi konuşan Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven,Çorum Belediye Başkanımız bugün Afşin’e geldi. Kardeş şehir olduğumuz için misafir değil ev sahibidirler. Geçtiğimiz günlerde her iki Belediyemizin Meclisinde karşılıklı ortak bir karar almıştık. Kardeş Şehir olma yolunda ilk adımı atmıştık. Bugün de Kardeş Şehirlik protokolümüzü imzalıyoruz. İlelebet,ebediyyen Çorum ile kardeş şehir olduk dedi.

Programda konuşan Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın’da, Çorum’da normal standart programlarımızda bile Afşin’i anmadan,Afşin’e selam etmeden geçmiyoruz. Çünkü bizler hem Dünya hem de Ahiret kardeşiz. 6 Şubat’ta Millet olarak sarsıldık. Ama geldiğimiz süreçte Devlet Millet el ele vererek yaralarımızı sarıyoruz. Neredeyse 2 ay olacak. Bu iki ay boyunca büyük mesafeler alındı. İlk geldiğim gün ki o karamsarlığı,o soğuğu,o umutsuzluğu hatırlıyorum. Bugün de Afşin’i dolaştım. O umudu gördüm. Esnafımızın gözünde ki ışığı,parlaklığı görüyor olmaktan son derece mutlu oldum. Yeni Afşin için binaları gördüm. Parklarımız bahçelerimiz çocuk cıvıltılarıyla buluştu. Oyun grupları getirdik yine kuruluyor. Ashab-ı Kehf Camiinin etrafının temizlendiğini gördük. Afşin normale doğru gidiyor. Afşin’in ayağa kalkmasında Çorum olarak Tuzumuz olduysa ne mutlu bize. Sayın Valimiz Mustafa Çiftçi önderliğinde Çorum’un bir çok kurumu buraya geldi.Gelemeyenler de gönlünü gönderdi. Bugün protokolümüzü imzalıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun dedi.

Konuşmaların ardından protokol imzalandı.