Afşin’de Liseler arası Şiir Okuma Yarışması düzenlendi. « AFŞİN HABER

SON DAKİKA
Kürtçe mp3 indir

Kamuran Arık, Genç Eğitim Sen Genel Başkan Yardımcısı oldu.

EĞİTİM, GENEL, GÜNCEL, MANŞETLER, YAŞAM

CUMA HUTBESİ/AİLEMİZ: HUZUR VE GÜVEN KAYNAĞIMIZ

GENEL, GÜNCEL, İNANÇ, MANŞETLER, YAŞAM

Afşin’de Liseler arası Şiir Okuma Yarışması düzenlendi.

Bu haber 04 Mayıs 2024 - 14:31 'de eklendi.

Afşin Ashab-ı Kehf Camii Şerifi Derneği tarafından Liseler arası Şiir Okuma yarışması düzenlendi.

Dün saat 13:30 da Ashab-ı Kehf Camii Şerifi Kütüphanesinde düzenlenen Şiir Yarışmasına Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Tuba Köksal,Afşin Belediye Başkanı Koray Kıraç,Ak Parti Afşin İlçe Başkanı Burhan Karabulut,Afşin Önce ki dönem Belediye Başkanlarından Fazlı Aydoğan,Afşin Ak Parti Kurucu İlçe Başkanı Ali Sefer Demirci,GÖNÜLDER Başkanı Hüseyin Bozkurt ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Ashab-ı Kehf Camii Şerifi Derneği Başkanı Nusret Karataş,Düzenlediğimiz bu şiir şöleni Kültürel faaliyetler kapsamında bir gelenek haline geldi. Bu etkinlikleri Camimizin hemen altında bulunan bu Kütüphanede yapmaya devam edeceğiz. Sizler de takdir edersiniz ki İnsan ilişkilerinde,diyalogda,hitabette ve konuşmada İnsan hayatında şiirin önemi büyüktür. Filozoflar İnsanı tarif ederken İnsan Konuşan bir canlıdır derler. Bizi diğer canlılardan ayıran en önemli özellikte konuşmadır. Elbette ki bizim en önemli özelliğimiz ifade etmemiz,meramımızı karşıya aktarmamızdır. Bu da neyle olur Kelamla olur,sözle olur. Sözlerin en güzeli de veciz olarak şiirdir. Bugün bu etkinlikte emeği geçen herkesi kutluyorum dedi.

Daha sonra konuşan Afşin Belediye Başkanı Koray Kıraç’ta,Biz Belediye Başkanlığımız döneminde inşaallah Hocalarımıza,öğrencilerimize ve  sanat camiamıza yardımcı olacağız. Afşinimizi pandemi ve deprem psikolojisinden çıkarmanın yolunun sanat olduğunu biliyoruz. Bu anlamda memleketimizde bize düşen görevi yerine getireceğiz dedi.

Daha sonra konuşan Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Tuba Köksal,Bir dönem gençlerimiz malesef ideoloji adına sağcılık solculukla uğraştılar. Ama şimdi ben bakıyorum Cumhurbaşkanımız hep söylüyor ya Teknofest gençliği diye. Bizler daha çok zamanımızı bu gençliği daha iyi noktalara getirmek,refah seviyesini daha iyi duruma getirmek için çalışıyoruz. Bizler de buradan geçerken bir Şiirl şöleni var dediler. Buraya gençlerle buluşmaya geldik. Emeği geçen,bizi gençlerle buluşturan herkesi kutluyoruz dedi.

Duyurulan Şiir Okuma Yarışmasına Büyüktatlı ÇPL Öğrencisi Devrim Sönmez,Afşin Final Fen Lisesi Öğrencisi Ecrin Akın,Şehit Dinçer Akkkaya MTAL Öğrencisi Bahtıgül Karakoç,Turgay Ciner MTAL Öğrencisi Hüseyin Taşkömür,Afşin Fen Lisesi Öğrencisi Reyyan Ceren Benli,Arıtaş Öztürk Anadolu Lisesi Öğrencisi  Güler Özdemir,Afşin Anadolu Lisesi Öğrencisi Yusuf Satılmış,Şehit Hakan Akyar Anadolu Lisesi Öğrencisi Gülcan Şahindaş,Eshab-ı Kehf Anadolu Lisesi Öğrencisi Mehdihan Utku Toy  katıldı.

Özverili hazırlıkların ardından sahneye çıkan öğrenciler şiirleri içtenlikle seslendirdiler. Yarışma sonrasında Jüri Üyeleri Türk Dili ve Edebiyat Öğretmeni Fatma Serin Mercimek,Türk Dili ve Edebiyat Öğretmeni Sinan Paksoy,Türk Dili ve Edebiyat Öğretmeni Orhan Hamiş,Avukat Mehmet Turan’ın değerlendirmeleri sonunda Afşin Anadolu Lisesi Öğrencisi Yusuf Satılmış Birinciliğe,Arıtaş Öztürk Anadolu Lisesi Öğrencisi  Güler Özdemir ikinciliğe,Büyüktatlı ÇPL Öğrencisi Devrim Sönmez üçüncülüğe,Şehit Dinçer Akkkaya MTAL Öğrencisi Bahtıgül Karakoç ise Özendirme Ödülüne layık görüldü.

Öğrencilere para ödülü takdim edildi.