Aycan, Kur’an Kursu Öğreticileri ve İmamları Fuat Oktay’a sordu! « AFŞİN HABER

SON DAKİKA
Kürtçe mp3 indir

19 MAYIS VE GAZZE…!

GENEL, GÜNCEL, MANŞETLER, YAŞAM, YAZAR

Aycan, Kur’an Kursu Öğreticileri ve İmamları Fuat Oktay’a sordu!

Bu haber 11 Ağustos 2021 - 5:09 'de eklendi.

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Sefer Aycan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat Oktay’a Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı Kuran Kursları ve Camilerde başkanlığın atadığı Kuran Kursu Öğreticileri ve İmam Hatiplerin durumu hakkında sorular yöneltti.

İşte o sorular;

 

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki soruların aracılığınızla Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat OKTAY tarafından yazılı olarak cevaplanmasını; Anayasa’nın 98 ve İçtüzüğün 96. Maddeleri gereğince saygılarımla arz ederim. 

Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı Kuran Kursları ve Camilerde başkanlığın atadığı Kuran Kursu Öğreticileri ve İmam Hatipler görev yapmaktadır. Kadrolu personel olmayan yerlerde ise fahri veya vekil personel çalışmaktadır.

Bu kapsamda;

  1. Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı kaç kuran kursu ve cami vardır? Bunların personel kadrosu nedir? Kaç kadrolu personel çalışmaktadır?
  2. Boş olan kadro sayısı nedir? Ne kadar fahri kuran kursu öğreticisi veya vekil imam hatip çalışmaktadır?
  3. Fahri kuran kursu öğreticilerine ve vekil imam hatiplere kadro verilmesi hususunda bir çalışmanız mevcut mudur? Bu fahri öğreticilerin, vekil imamların özlük haklarını iyileştirmeyi planlıyor musunuz?