Belediye Başkan Adayı Çağatay Yurtsever; “Dürüst olmayan herkes kaybedecek” « AFŞİN HABER

SON DAKİKA
Kürtçe mp3 indir

19 MAYIS VE GAZZE…!

GENEL, GÜNCEL, MANŞETLER, YAŞAM, YAZAR

Belediye Başkan Adayı Çağatay Yurtsever; “Dürüst olmayan herkes kaybedecek”

Bu haber 04 Mart 2024 - 15:11 'de eklendi.

Zafer Partisi Afşin Belediye Başkan Adayı Çağatay Yurtsever Afşin Merkez Yayın Grubu Siyaset Programı SÜRMANŞET’e konuk olarak Genel Yayın Yönetmeni Halil Demir’in sorularını yanıtladı.

Önce ki gün gerçekleşen yayında Belediye Başkanı seçildiği takdirde yapmak istediklerini anlatan Yurtsever, Tarıma,Eğitime,İstihdama yönelik hayallerini vatandaşlarla paylaştı.

İlçemizde kırsal mahallelerimizde kuracağımız merkezlerden tohum,fide, organik kimyevi gübre desteği sağlayacağız. İlçemizde her bölge için düzenli toprak analizi yapacağız. Hemşerilerimizi doğru tarım uygulamalarına yönlendireceğiz. Emeklilerimiz için ayrı bütçe oluşturup maaşlarına ilaveten belediye bütçesinden 1.500 lira destek sağlayacağız. Üniversite okuyan gençlerimiz için bütçe oluşturup burs vereceğiz. İlçemizde yetişen mahsullerimizin uluslararası tanıtımını yapacağız. Daha çok rağbet, daha iyi piyasa koşulları oluşturacağız. Genellikle tüzel kuruluşlarla anlaşma sağlayıp çiftçilerimizin mesleğini ekonomik olarak icra etmesini sağlayacağız. İlçemizde kurulacak organize sanayi bölgesinde sadece bölgemiz insandan istihdam edilmesi için çalışmalar yapacağız diyen Zafer Partisi Afşin Belediye Başkan Adayı Çağatay Yurtsever, yaşadığımız afet sebebiyle ilk iş yeri sahibi olacak gençlerimiz için belediye bütçesinden 100.000 Türk lirası hibe desteği vereceğiz. Meslek yerleştirme uygulamasını ortaya koyup ilçemiz genelinde genç işsizliği minimuna indireceğiz. Afşin’in modern şehir görünümüne kavuşması ve şehir içi trafiğin rahatlaması babında Mahsuni Şerif 3. Cadde çalışmasına yapacağız. Ülkemizde bulunan ve ihtiyaçlara cevap veremeyen hayvan pazarını genişleteceğiz. Belediye bünyesinde oluşturacağımız veteriner hizmetleri birimi vasıtasıyla suni tohumlama giderini tamamen ücretsiz yapacağız. Mahallelerdeki Park ve bahçeler gibi toplu yaşam alanlarını genişleteceğiz.Vatandaşlarımız üzerindeki psikolojik ve sosyolojik etkilerini gidermeye çalışacağız dedi.

İlçemizde bulunan Suriyeli kardeşlerimizin gönüllü geri dönüşünü sağlayarak yerli Vatandaşlarımızın istihdam alanlarını genişleteceğiz diyen Zafer Partisi Afşin Belediye Başkan Adayı Çağatay Yurtsever,Deprem Konutları bölgesindeki Gerger ve Hüyüklü mahallelerindeki arsalarda yapılacak olan iş yerleri hususunda azami kolaylık gösterecek yeni Afşin’in oluşumunun önünü açacağız dedi.

Zafer Partisi Afşin Belediye Başkan Adayı Çağatay Yurtsever, seçime yoğun şekilde hazırlandıklarını belirterek vatandaşlardan destek istedi.