CHP’li Meclis üyesi Afşin’de Kar’la Mücadele,Sokak Köpekleri ve Çöp’leri sordu! « AFŞİN HABER

SON DAKİKA
Kürtçe mp3 indir

19 MAYIS VE GAZZE…!

GENEL, GÜNCEL, MANŞETLER, YAŞAM, YAZAR

CHP’li Meclis üyesi Afşin’de Kar’la Mücadele,Sokak Köpekleri ve Çöp’leri sordu!

Bu haber 08 Şubat 2022 - 10:04 'de eklendi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afşin Belediye Meclis Üyesi Zeynel Yüce, Afşin Belediyesinin cevaplaması istemiyle verdiği önergede Sokak Köpekleri,Kar’la Mücadele ve Toplanmayan Çöpleri sordu.

Önce ki gün Afşin Belediyesi Kültür Evinde Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya katılan CHP Afşin Belediye Meclis Üyesi Zeynel Yüce, Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven tarafından cevaplanması istemiyle bir önerge verdi. Önerge de Sokak Köpeklerinin durumu,Kar’la mücadele ve Yoğun Kar yağışında toplanamayan Çöpleri sordu. Önergeye Başkan Mehmet Fatih Güven, sözlü olarak cevap verdi.

Zeynel Yüce, Meclise şu soruları sordu;

1-Kar’la mücadelede Belediyemiz ile Büyükşehir Belediyesi arasında koordinasyon eksikliği mi vardı?

2-Yoksa Personel ve araç eksikliği mi vardı?

3-Daha önce vermiş olduğum soru önergesinde Kış aylarında yaşanabilecek sorunlara dikkat çekmiştim.Bazı önlemler alınmasını önermiştim.Kış şartlarına yeteri kadar hazırlık yapılmadı mı?

4-Özellikle uzak mahallelerimizde (köylerimizde) yolların açılmasında köylülerimizin traktörlerinden yararlanıldı mı? Şayet yararlanıldı ise bu köylülerimize ücret ve yakıt ücreti ödendi mi?

5-Uzun süredir ilçemizde başıboş dolaşan köpeklerle ilgili ne gibi önlemler almayı düşünüyorsunuz?

CHP Afşin Belediye Meclis Üyesi Zeynel Yüce, ayrıca Olumsuz hava koşulları nedeniyle mahallelerimizde ki çöplerin toplanmadığını da önerge de dile getirdi.

Toplantı da Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven’in önergeye sözlü olarak cevap verdiğini aktaran Yüce, İlçemizde kardan dolayı herhangi bir mağduriyet yaşanmadığını,  15 gün gece gündüz mevcut araçlarla ve 10 kadar kiralanmış  araçlarla mücadele edildiğini, bazı mahallelerde motor sahiplerine yakıt parası ödenerek hizmet götürdüklerini, bu süreçte de günlük üç dört saat uyuduklarını ifade ettiler dedi.

Yüce, ayrıca Başkan Güven’in İki gün içerisinde kapalı  hiç bir yol kalmadığından bahsettiğini, Başı boş köpeklerle ilgili yaz aylarında bir hayvan barınağı yapacaklarını söylediğini, Bazı sokak aralarında  kardan dolayı çöp alımlarının geciktiğini söylediğini de belirtti.

Zeynel Yüce, soru önergesine ilişkin yazılı cevap gönderileceğini de sözlerine ekledi.