Pehlivan,Ozan ve Şair Hacı Soyer için Anma programı düzenlendi. « AFŞİN HABER

SON DAKİKA
Kürtçe mp3 indir
AdanasporAkhisar BelediyesporAlanyasporAntalyasporBeşiktaşBursasporÇaykur RizesporFenerbahçeGalatasarayGaziantepsporGençlerbirliğiİstanbul BaşakşehirKardemir KarabüksporKasımpaşaKayserisporKonyasporOsmanlı SporTrabzonspor

Pehlivan,Ozan ve Şair Hacı Soyer için Anma programı düzenlendi.

Bu haber 31 Ocak 2022 - 14:53 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Afşin’in yetiştirdiği değerlerden Hacı Soyer için Afşin Halk Ozanları Derneğinde Anma programı düzenlendi.Program Afşin Haber Merkezinden Canlı olarak yayınlandı.

Afşin’in yetiştirdiği ve 1986 yılında ebedi aleme göç eden değerlerinden birisi olan, Pehlivanlığının yanı sıra edebi kişiliği ile de tanınan Pehlivan,Ozan ve Şair Hacı Soyer için geçtiğimiz Cumartesi günü akşam Afşin Halk Ozanları Derneğinde Anma programı düzenlendi.

Saat 18:00 de Ozanımız adına ailesi tarafından verilen yemeğe Ülkü Ocakları Afşin İlçe Başkanı Kenan Karaağaç ve Ülkü Ocakları üyeleri de katıldı.

Program Ozanın Özgeçmişinin okunmasıyla başladı. Programda konuşan Afşin Halk Ozanları Derneği Başkanı Ahmet Karakaya,Her hafta bir değerimizi Derneğimizde işliyoruz.Onların unutulmadığını da göstermiş oluyoruz.  Pehlivan,Ozan ve Şair Hacı Soyer’in kültürümüze ve sporumuza önemli katkıları olmuştur. Kendisini rahmetle anıyoruz dedi.

Yine bir konuşma yapan Ülkü Ocakları Afşin İlçe Başkanı Kenan Karaağaç, Milli hassasiyetleri yüksek bir ismi bugün anmak için bir araya geldik. Ozanımıza kültürümüze ve sporumuza katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz dedi.

Programa Telefonla bağlanan Balıkesir Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Fikret Soyer, Afşin için,Spor Camiası için ve Kültür,Sanat Camiası için önemli bir ismi unutmayarak anma etkinliği düzenleyen Afşin Halk Ozanları Derneğimize şükranlarımızı sunuyoruz dedi.

Yine programa bağlanan Avrupa Şampiyonu Milli Güreşçi Ömer Suzan’da Hacı Soyer’in sporda ahlaki ve vicdani açıdan bir çok örnek bırakmıştır. Gelecek nesillerimizi sporda ahlaka teşvik edici çalışmaları olmuştur. Bayrağımızı Uluslararası Arenada gururla dalgalandırmıştır. Mekanı cennet olsun dedi.

Canlı Yayına Telefonla bağlanan Ozan Hacı Soyer’in kızı Feride Dağlar Soyer’de babasının Afşin şartlarında ilkokul mezunu bile olmamasına rağmen kendisini çok iyi yetiştirdiğini,şefkatli ve merhametli bir insan olduğunu,Maddi ve manevi yönden herkesin yüreğine dokunan bir insan olduğunu ifade etti.

Afşin Halk Ozanları Derneği üyesi Ozanlar tarafından Ozan Hacı Soyer’in eserleri seslendirildi.

Program sonunda programa katılanlara Yasin-i Şerif,Tesbih ve Şeker ikram edildi.

 

PUAN DURUMU
Süper Lig
# TAKIMLAR O AV P
PTT 1.Lig
# TAKIMLAR O AV P
LİG FİKSTÜRÜ
Süper Lig
PTT 1.Lig