Türk Sağlık Sen Sağlık çalışanları için Afşin’de Moral Gecesi düzenledi. « AFŞİN HABER

SON DAKİKA
Kürtçe mp3 indir

Kamuran Arık, Genç Eğitim Sen Genel Başkan Yardımcısı oldu.

EĞİTİM, GENEL, GÜNCEL, MANŞETLER, YAŞAM

CUMA HUTBESİ/AİLEMİZ: HUZUR VE GÜVEN KAYNAĞIMIZ

GENEL, GÜNCEL, İNANÇ, MANŞETLER, YAŞAM

Türk Sağlık Sen Sağlık çalışanları için Afşin’de Moral Gecesi düzenledi.

Bu haber 23 Ocak 2023 - 9:25 'de eklendi.

Afşin’de çeşitli Sağlık Kuruluşlarında görev yapan Sağlık çalışanları düzenlenen Moral Etkinliğinde gönüllerinde eğlendiler. Programa Kahramanmaraş İl Başkanı Mehmet Özer’de katıldı.

Önce ki gün Afşin Belediyesi Düğün Salonunda Türk Sağlık Sen Afşin İlçe Başkanlığı tarafından Moral ve Motivasyon etkinliği gerçekleştirildi. Sağlık çalışanlarına yönelik gerçekleşen etkinliğe Türk Sağlık Sen Kahramanmaraş İl Başkanı Mehmet Özer’de katılırken programda Sağlık çalışanları gönüllerince eğlendiler.

Programın açılış konuşmasını yapan Türk Sağlık Sen Kahramanmaraş İl Başkanı Mehmet Özer, Türk Sağlık-Sen hamuru bir arada karılıp, mayası bir tutulanların kutlu ocağıdır. Birlik ve beraberliğimiz en kıymetli değerimizdir.Unutmayalım ki, birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuz müddetçe her geçen gün daha da güçleneceğiz. Güçlenmeye de mecburuz. Çünkü Türkiye’nin, Türk Memurunun Türkiye Kamu-Sen’e, Türk Sağlık-Sen’e ihtiyacı vardır.Bize sadece kamu çalışanlarının değil Türkiye’nin de ihtiyacı var. Çünkü biz ekmek kavgamızın önüne Türkiye Sevdamızı koyanlarız. Türk Devleti ve Türk Milletinin her zaman ve şartta yanındayız. Yanında olmaya da Devam edeceğiz.Türk Sağlık-Sen kurulduğu günden bu yana gayri milli her oluşumun ve aksiyonun karşısında durmuş, geçit vermemiş ve hep ortaya milli bir tavır koymuştur. Bizim ilkemiz önce ülkemiz diyerek meselelere nereden baktığımızı gayet ne anlatıyoruz, durduğumuz yeri de tarif ediyoruz. Bunu yaparken sendikacılıktan geri durduğumuzu da hiç kimse ifade bile edemez, hak mücadelesinde biz her zaman en öndeyiz.Genel Başkanımız Sayın Önder Kahveci’nin dediği gibi Türkiye Kamu Sen, Türk Sağlık-Sen  Aziz Türk Milletinin 57. Alayıdır. Biz devleti de milleti de yaşatırız. Hakkımız olanı da söke söke almasını biliriz.Hak Mücadelemiz 30 yıldır şan ve şerefle yürümektedir. Farkımızda her geçen gün ne yazık ki acı bedellerle ortaya çıkmaktadır.Bakınız imzaladıkları toplu sözleşme 3 ayda tabir caizse çöp olan bir sendikal anlayış nedeniyle bugün kamu çalışanları mağdur.  Onlar tarihi kazanım deyip refahtan payımızı aldık dediler. Biz ek zam ve refah payı verilmeli diyerek imza atmadık. Kamu çalışanlarına ek zam yapıldı. % 25’i alkışladılar biz 25 yetmez dedik. %5 ek zam geldi.Yine bize zam yeterli diyorlar, mutlu olduk diyorlar ama biz yetmez mutlaka seyyanen de bir zam yapılmalı diyoruz. Bunun mücadelesini vermeye devam edeceğiz. Bir kez daha vurguluyorum 2009’dan beri yetkili olup, bütün toplu sözleşmelerde imzası bulunanların kamu çalışanlarını getirdikleri vaziyet ortada.Bunların kamu çalışanlarına vereceği tek bir şey vardır o da hesap. Bu hesabın soracaklarda kamu çalışanlarıdır. Kamu çalışanları da Gereğini yapmalıdırlar.Onlar atacakları imzalar ile bir tercih ortaya koyacaklar ve Türkiye Kamu-Sen’i, Türk Sağlık-Sen’i yeniden yetkili yapacaklardır. 2023’te, Cumhuriyetin 100. Yılında Türk Sağlık-Sen’i hep birlikte yetkili yapmak için biz elimizden geleni yapacağız.Biz çalışacağız. Çalışanı bilgilendireceğiz. Aynı zamanda da çalışanlar için mücadelemizi sürdüreceğiz dedi.

Konuşmaların ardından Sağlık çalışanları Halay ve oyunlarla gün boyu gönüllerince eğlendiler.

Programa Afşin Ülkü Ocakları Başkanı Kenan Karaağaç ve Yönetimi de katıldı.